Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Föräldrasamverkan

Föräldrasamverkan betyder att förskola, skola och vårdnadshavare samverkar i olika sammanhang för att utveckla förskolan och skolans innehåll. Du som vårdnadshavare ska kunna påverka verksamheten och ska ges möjligheter att lämna synpunkter när det gäller planering, genomförande och utvärdering.

Förskola, skola och vårdnadshavare har gemensamt ansvar för barnet och elevens utbildning och tillsammans ska vi skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen och elevernas utveckling och lärande. Som vårdnadshavare är du en viktig resurs i både förskolan och skolan.

Förutom utvecklingssamtal, föräldramöten och samrådsmöten kan föräldrasamverkan ske i form av temakvällar, jul- och luciafiranden och mycket mer.

Ängelholms kommun använder en lärplattform som heter Fronter där du som vårdnadshavare kan se och få information om förskolan, skolan och ditt barn.

Inom förskola och grundskola genomförs enkätundersökningar en gång om året där kommunens egna förskolor, skolor och fritidshem deltar tillsammans med de förskolor och skolor i Ängelholm som har en annan huvudman. Dessa enkätundersökningar riktas till vårdnadshavare och personal i förskolan och till vårdnadshavare, personal och elever i skolan och fritidshem. Resultaten visar vad som är viktigt för elever och vårdnadshavare, vad de tycker fungerar bra i verksamheten och vad som kan förbättras. Detta används sedan som underlag för att utveckla verksamheten.

Läroplanen säger…

Ur grundskolans läroplan, LGR 11
Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningar för barns och ungdomars utveckling och lärande.

Ur förskolans läroplan, Lpfö 98/10
Vårdnadshavare har ansvaret för sina barns fostran och utveckling. Förskolan ska komplettera hemmet genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för att varje barn ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt.

Samverkan kan se olika ut

Föräldrasamverkan kan se olika ut på olika förskolor och skolor. Vänligen kontakta den förskola eller skola du är intresserad av för att få veta mer om hur samarbetet mellan förskola, skola och vårdnadshavare kan se ut.

Sidan uppdaterad den 14 januari 2016.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholm är Skånes tredje Fairtrade City?