Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Kulturpris och kulturstipendier

Vem tycker du borde få pris för kulturinsatser i Ängelholm? Eller vem borde få stipendium som stöd och uppmuntran för kulturell verksamhet? Du kan vara med och påverka!
  Kulturpriset ska gå till en eller flera personer som bidragit med värdefulla kulturinsatser med anknytning till staden. Det kan även tilldelas en grupp eller organisation. Priset kan man bara få en gång och det går inte att söka för egen räkning. Beloppet är på 25 000 kronor.
  Stipendier delas ut som stöd och uppmuntran för fortsatt kulturell verksamhet. Mottagarna ska ha särskild anknytning till kommunen. Du kan ansöka själv – eller lämna förslag på mottagare. Stipendium kan man få flera gånger. Den sammanlagda stipendiesumman är 17 000 kronor årligen.
  Förslag på kulturpristagare eller ansökan om kulturstipendium ska vara kommunstyrelsen tillhanda senast 30 april. Du kan lämna ditt förslag eller ansökan på engelholm.se eller via brev.
  Utdelningen sker under festliga former på Sveriges nationaldag 6 juni. 

Formulär för att söka och för att nominera

Kulturpris
Kommunstyrelsens presidium har beslutat att utse Engelholm Marching Band som mottagare av Ängelholms kommuns kulturpris 2018 med en prissumma på 25 000 kronor med följande motivering:

Ungdomsorkestern Engelholm Marching Band startade 1992 av framlidne Ingolf Christoffersen och Magnus Fransson. Orkestern spelar marschmusik men tar gärna ut svängarna genom att även framföra pop- och filmmusik. Engelholm Marching Band kan ses i Ängelholms centrum alla lördagar i juli men syns även på internationella musikfestivaler utomlands och i Sverige. Bland utmärkelserna finns deltagande vid Swedish Military Tattoo som enda ungdomsorkester och 2016 fick orkestern dispens att medverka på Eksjö International Tattoo. Engelholm Marching Band sprider glädje och musik både på hemmaplan och i världen och är väl värd denna utmärkelse.

Kulturstipendium

Kommunstyrelsens presidium har även beslutat utdela ett stipendium à 7 500 kronor till Isabella Galindo som stöd och uppmuntran för sin musikaliska kreativitet, mångsidighet och talang. Isabellas aktiva engagemang, och förmåga till att motverka sociala orättvisor särskilt inom feminism, gör Isabella till ett föredöme inom Kulturskolans verksamhet och samhället i stort.


Priset och stipendiet delas ut vid nationaldagsfirandet i Hembygdsparken 6 juni.

 

Sidan uppdaterad den 8 mars 2018.

Allmän information

Aktuella arbeten

Visste du att du kan pumpa dina cykeldäck vid stationen och vid toaletten bakom g:a Rådhuset?