Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Kulturpris och kulturstipendier

Vem tycker du borde få pris för kulturinsatser i Ängelholm? Eller vem borde få stipendium som stöd och uppmuntran för kulturell verksamhet? Du kan vara med och påverka!
  Kulturpriset ska gå till en eller flera personer som bidragit med värdefulla kulturinsatser med anknytning till staden. Det kan även tilldelas en grupp eller organisation. Priset kan man bara få en gång och det går inte att söka för egen räkning. Beloppet är på 25 000 kronor.
  Stipendier delas ut som stöd och uppmuntran för fortsatt kulturell verksamhet. Mottagarna ska ha särskild anknytning till kommunen. Du kan ansöka själv – eller lämna förslag på mottagare. Stipendium kan man få flera gånger. Den sammanlagda stipendiesumman är 17 000 kronor årligen.
  Förslag på kulturpristagare eller ansökan om kulturstipendium ska vara kommunstyrelsen tillhanda senast 30 april. Du kan lämna ditt förslag eller ansökan på engelholm.se eller via brev.
  Utdelningen sker under festliga former på Sveriges nationaldag 6 juni. 

Formulär för att söka och för att nominera

Kulturpris

Kommunstyrelsens presidium beslutar att tilldela Johan Brinck Ängelholms kommuns kulturpris 2017 med följande motivering:

Johan Brinck utmärker sig som en betydande förgrundsgestalt för Ängelholms lokalhistoria med sin djupa kunskap, breda intresse och stora engagemang. Hans kulturgärning har varit betydande i många år, och särskilt under stadens 500-års jubileum kom Johan Brinck att spela en central roll med sina populära stadsvandringar, spännande föredrag och inte minst med sakkunniga texter i Ängelholmsbokens jubileumsutgåva. Johans engagemang i Ängelholmssbygdens lokalhistoriska förening sträcker sig 30 år tillbaka i tiden, där han numera är ordförande, en post han innehar även i Ängelholms Filmstudio.

  

Kulturstipendium

Kommunstyrelsens presidium har beslutat att utdela 2017 års kulturstipendium till Ängelholms Hemslöjdsgille med följande motivering:

Ängelholms Hemslöjdsgille erhåller ett kulturstipendium som uppmuntran för dess förtjänstfulla insatser inom integrationsarbetet som genomförts de senaste åren. Föreningen har tagit ett stort ansvar genom att möjliggöra för kommunens nyanlända, både barn, unga och vuxna och framför allt kvinnor, att delta i föreningens aktiviteter som stickcaféer, slöjdklubbar och annat hantverk. Stipendiet ges som stimulans för fortsatt engagemang i detta betydelsefulla arbete i att bygga broar och bidra till ett rikt och välkomnande samhälle.

 

Sidan uppdaterad den 8 mars 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visst du att Sanne Salomonsens trailer höll på att kasa ner i Rönneå inför spelning 2016?