Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Gifta sig

Borgerlig vigsel kan väljas av alla i Sverige och vigseln förrättas då av särskilda borgerliga vigselförrättare eller av en tingsrättsdomare. Mer information om hur du omvandlar ett registrerat partnerskap till ett äktenskap hittar du på Skatteverkets webbplats.

Nygift par under vacker vigsel i en skånsk bokskog
 

Så här gör du för att gifta dig borgerligt i Ängelholms kommun

När ni bestämt tid och plats för er vigsel kontaktar ni någon av våra vigselförrättare för att boka tid. En presentation av alla våra vigselförrättare hittar du längre ner på sidan. 

Från och med den 1 januari 2017 tar kommunen ut en avgift om 1 000 kronor om inte någon av personerna som vill gifta sig är folkbokförd i Ängelholms kommun. Avgiften ska betalas till kommunen innan vigseln äger rum. Betalning görs i Stadshuset hos Kundtjänst. Avgift tas ut för kommunens omkostnader oavsett om vigseln sker inom eller utom Ängelholms kommun. Tid och plats bokas hos någon av vigselförrättarna.

Det är viktigt att ni i god tid ansöker hos Skatteverket om "Intyg hindersprövning" och "Intyg vigsel".

Vi vill också be er fylla i blanketten "Anmälan till borgerlig vigsel" och uppmärksamma att två vittnen måste närvara vid vigseln. Vittnena ska ha fyllt 15 år. Om vigseln äger rum på Stadshuset under kontorstid kan, om ni önskar, två tjänstemän vara vittnen.

"Intyg hindersprövning", "Intyg vigsel" samt  "Anmälan till borgelig vigsel" skickas till Kundtjänst, Ängelholms kommun, 262 80 Ängelholm.

Checklista - innan du gifter dig

  • Begär hindersprövning
  • Begär vigselintyg
  • Anmäl om borgerlig vigsel - blankett finns på engelholm.se/vigsel
  • Anmäl efternamn
  • Utse vittnen
  • Betala eventuellt in avgift till  kommunen

 

Borgerliga vigselförrättare för perioden 2015-2018

Länsstyrelsen i Skåne län har för perioden 2015-2018 utsett borgerliga vigselförrättare som verkar i första hand i Ängelholms kommun.

Våra vigselförrättare presenteras sig själva här nedan och där hittar du också alla kontaktuppgifter. 

Cornelis Huisman

Cornelis Huisman

Foto: Johanna Andersson

Utsågs till vigselförrättare mandatperioden 2006-2010. Hav, vattendrag och stora bogserbåtar har varit mitt liv. Sjökapten och företagsledare till yrket. Mångårig erfarenhet av bröllopsarrangemang. Styrelsemedlem i den populära Hembygdsparken. Familjen, resor och hemmet fyller övriga tiden.

Anpassar memorialen till brudparens bakgrund. Flexibel i klädstilen, allt från kaptensuniform, kostym eller jeans. Förrättar vigslar på svenska, engelska, holländska och tyska. 

Telefon  0705-20 27 10
E-post: This is an email address

 

Annely Silfwerax

Annely Silfwerax

Foto: Emelie Svensson

Naturen betyder mycket för mig, bor mitt i skogen tillsammans med man och några pudlar. Har också en anställd råttfångare, Tiger, en katt. Mina hobbys är barnbarnen, svampplockning, blommor och fotografering som också är mitt yrke. Startade som vigselförrättare 2011.

Telefon: 076-117 08 70
E-post: This is an email address

  

  

  

 

 Jim Brithén

Foto: Ismar Zvirkic

Bor i Ängelholms Havsbad. Gift med Barbro och har fem barn. Mitt liv har bl a bestått av mycket sport i allmänhet och ishockey i synnerhet. Älskar familjen, naturen och havet. Fred och frihet är viktigt för mig. Kommunala uppdrag; 1:e vice ordförande i Kommunfullmäktige och ledamot i Kommunstyrelsen. Borgerlig vigselförrättare sedan 2011. Är flexibel angående arrangemang etc. Svenska och engelska. Kontakta mig gärna på:

 

Telefon: 0730-890 890
E-post: This is an email address


Kerstin Lingebrant 

Kerstin Lingebrant

Foto: Emelie Svensson

59 år och bor i Skepparkroken. Jag har varit vigselförrättare i många år. Först i Täby kommun och sedan fyra år i Ängelholms kommun. Jag är utbildad lärare och arbetar som utbildningschef i en kommun i Skåne.

Telefon: 0760 – 97 11 29
E-post: This is an email address

 

 

 

 

 

 

 

Anne Viljevik

Foto: Emelie Svensson

Född 1950 i Helsingborg, bor sedan 1966 i Munka-Ljungby. Legitimerad sjukgymnast och har varit egen företagare i branschen sedan 1990. Arbetar som lokalpolitiker för Engelholmspartiet sedan valet 2010. Mitt motto är, allas lika värdighet utifrån var och ens förutsättningar. Kontakta mig för diskussion angående din/er vigsel.


Telefon: 0431-44 11 24, 0709-61 52 56
E-post: This is an email address
Lars Carlsson

Lars Carlsson

Foto: Emelie Svensson

Jag heter Lars Carlsson och är 66 år. Född och uppvuxen i Förslöv men boende i Ängelholm sedan 1962, bortsett från studieåren i Lund 1968-1973. Gift sedan 1976 med Ann-Margret. Vi har två barn och fem barnbarn. Har varit lärare i snart 41 år. Adjunkt vid Ängelholms Gymnasieskola sedan 1980.

Har spelat fotboll på elitnivå och därefter verkat som tränare, ledare och styrelseledamot under drygt 30 år, mestadels i Ängelholms FF. Skriver mycket på min fritid, framförallt om idrottshistoria med lokal anknytning.

Är politiskt aktiv och sitter i Kommunfullmäktige och Välfärdsnämnden i Ängelholm för Socialdemokraterna.

Telefon: 0431-186 26, 0706-93 04 98
E-post: This is an email address

 

Camilla Salomonsson

(Ej tillgänglig för fler vigslar under 2017)

Camilla Salomonsson

Foto: Emelie Svensson

Varmt välkomna att kontakta mig. Jag bor i Ängelholm och är uppväxt i Munka Ljungby. Jag har tidigare medverkat vid flertalet vigslar, den första 1986, främst som musiker. I grunden är jag beteendevetare, men har även studerat musik, teater och språk, i Lund och Uppsala, liksom i USA.

Jag har arbetat som pressansvarig/ informationschef på Försvarshögskolan i Stockholm och som lärare i Ängelholms kommun och på Svenska skolan i London. Humor, musik, mat och hälsa är några av mina intressen vid sidan om mina barn.

Att vara borgerlig vigselförrättare ser jag som ett glädjefyllt och hedersamt uppdrag.

Telefon: 070-449 11 22
E-post: This is an email address

 

Anna Fjellner

Anna Fjellner
Jag är ny som vigselförrättare och ser det som ett mycket hedersamt uppdrag och hoppas kunna göra just er vigsel till en riktigt fin och minnesvärd stund.

Till vardags arbetar jag som kommunikationskonsult i eget aktiebolag och har främst arbetat med pr- och pressfrågor inom energi- och lantbruksbranschen, men har tidigare en bakgrund i medie- och förlagsvärlden.

Jag är gift och har tre vuxna barn. Mina främsta intressen är familjen och stor vänkrets, träning såsom landsvägscykling, löpning, yoga, vinterbad, simning, segling och skidåkning. All form av estetik, kultur, resor, inredning och trädgård.

Jag utför vigslar på svenska och engelska, gärna under skräddarsydda former så att det passar just era behov och önskemål.

Telefon: 076-828 58 11

E-post: This is an email address

Sidan uppdaterad den 3 januari 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Åsikten är till för synpunkter om till exempel den kommunala servicen, för beröm och för förslag på hur Ängelholms kommun kan bli bättre.

 

Felanmälan - Anmäl fel och faror på kommunala anläggningar, till exempel ett potthål i gatan eller en trasig gunga på en lekplats.

Visste du att du kan ladda din elbil vid Stadshuset?