Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?



Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Handlare

Folköl- och tobaksförsäljning

På samma sätt som kommunen har ett ansvar för försäljning av alkohol inom krogbranschen har kommunen ett ansvar för att idka tillsyn av försäljning av tobak, folköl och receptfrialäkemedel. I detta arbete ingår också förebyggande insatser för att förhindra att minderåriga inte får tag på dessa varor. Några exempel är utbildningen Ansvarsfull Försäljning, Kontrollköp

Kontrollköp

Kontrollköp av folköl, tobak och receptfria läkemedel innebär att kommunen kontrollera att den som säljer dessa varor förvissar sig om att köparen har uppnått den ålder som lagen föreskriver, dvs. 18 år. Kontrollköpen utförs av 18-åringar (med ungt utseende) som anställs av kommunen för att handla nämnda produkter. Resultat av kontrollköp återkopplas till handlaren senast dagen efter köpet är genomfört. Vid samma tidpunkt ges också information om utbildningen Ansvarsfull försäljning.

Ansvarsfull Försäljning

Ängelholms kommun arbetar aktivt med att förebygga att minderåriga får tag på tobaksvaror, folköl och läkemedel. I detta arbete är butikspersonal en viktig samarbetspartner och därför anordnas kontinuerligt utbildning på området. Utbildningen genomförs av drogförebyggande samordnare, alkoholhandläggare miljöinspektör samt polis. Utbildningen är cirka två timmar lång och ger en inblick i tobakslagen, alkohollagen, läkemedelslagstiftningen. I utbildningen ingår kunskap om ungdomar och droger.

Sidan uppdaterad den 16 juli 2010.

 

 

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att fönster har U-värde? Din energi- och klimatrådgivare kan ge dig gratis rådgivning om energiskloka fönster.