Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Inspirationsdag inför FINSAM

11 oktober 2017

Fredagen den 6 oktober träffades alla tilltänkta samarbetspartners för en inspirationsdag i Örkelljunga. På agendan stod det kommande samordnings-förbundet FINSAM som, om allt går som det ska, träder i kraft den 1 januari 2018. 

Överblick deltagare

Foto: Zoran Mihajlovic

Under dagen fick kommunerna Båstad, Klippan, Perstorp, Örkelljunga och Ängelholm chansen att mötas och träffa representanter från landstinget, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Syftet med dagen var att förbereda deltagarna på vad arbetet i ett samordningsförbund innebär men också att möjliggöra samtal och möten.Förutom diskussioner berättade samordningsförbund från Halmstad, Laholm och Helsingborg, som redan driver samverkan enligt FINSAM-modellen, om sina erfarenheter.

Dagen var mycket inspirerande och det är glädjande att se ett så stort engagemang från alla inblandade parter. Vi var över 80 stycken deltagare! Nu ska vi tillsammans kraftsamla och få till ett effektivt samarbete i vårt nya samordningsförbund, säger Lars Nyander (S).

Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser, i dagligt tal FINSAM, gör det möjligt för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och region att samverka finansiellt inom välfärds- och rehabiliteringsområdet. Genom samverkan i ett samordningsförbund kan parterna utveckla det gemensamma ansvarstagandet och därmed välfärds- och rehabiliteringsarbetet. 

Samordningsförbundens uppgift är i första hand att verka för att medborgare ska få stöd och rehabilitering som ger dem möjlighet att försörja sig själva. På individnivå verkar samordningsförbundet genom att finansiera insatser som bedrivs av de samverkande parterna. Insatserna syftar ofta till att samlokalisera, utveckla gemensamma metoder och individanpassa insatser så att man når en ökad effektivitet. 

Paneldebatt

Foto: Zoran Mihajlovic

Lars Nyander talar

Foto: Zoran Mihajlovic

 

Sidan uppdaterad den 11 oktober 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:

Måndag-torsdag: 07.30-17.00

Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholm har tre vänorter? Dobele, Höje-Taastrup, och Kamen.