Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

De tilldelas årets kulturpris och kulturstipendium

17 maj 2017

Varje år delar kommunen ut ett kulturpris och ett kulturstipendium. Årets kulturpris tilldelas Johans Brinck och kulturstipendiet går till Ängelholms Hemslöjdsgille. Utdelningen sker på Sveriges nationaldag den 6 juni.

Ängelholms kommun delar årligen ut kommunens kulturpris på 25 000 kr. Utdelningen sker på Sveriges nationaldag den 6 juni. Kulturpriset delas ut som erkänsla för värdefulla insatser inom kulturområdet. Den prisbelönta verksamheten ska ha särskild anknytning till kommunen.

Kommunstyrelsens presidium beslutar att tilldela Johan Brinck Ängelholms kommuns kulturpris 2017 med följande motivering:

Johan Brinck utmärker sig som en betydande förgrundsgestalt för Ängelholms lokalhistoria med sin djupa kunskap, breda intresse och stora engagemang. Hans kulturgärning har varit betydande i många år, och särskilt under stadens 500-års jubileum kom Johan Brinck att spela en central roll med sina populära stadsvandringar, spännande föredrag och inte minst med sakkunniga texter i Ängelholmsbokens jubileumsutgåva. Johans engagemang i Ängelholmssbygdens lokalhistoriska förening sträcker sig 30 år tillbaka i tiden, där han numera är ordförande, en post han innehar även i Ängelholms Filmstudio.

Ängelholms kommun delar även kulturstipendium. För 2017 har kommunstyrelsens presidium beslutat att utdela ett stipendium på 17 000 kr till Ängelholms Hemslöjdsgille med följande motivering:

Ängelholms Hemslöjdsgille erhåller ett kulturstipendium som uppmuntran för dess förtjänstfulla insatser inom integrationsarbetet som genomförts de senaste åren. Föreningen har tagit ett stort ansvar genom att möjliggöra för kommunens nyanlända, både barn, unga och vuxna och framför allt kvinnor, att delta i föreningens aktiviteter som stickcaféer, slöjdklubbar och annat hantverk. Stipendiet ges som stimulans för fortsatt engagemang i detta betydelsefulla arbete i att bygga broar och bidra till ett rikt och välkomnande samhälle.

Sidan uppdaterad den 17 maj 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Sommarens öppettider:
Måndag-fredag 08.00-16.00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Jill Johnson hade den största publiken under jubileumsåret? (över 5000 st)