Bombexplosion i Oslo

OBS! Arkiverad nyhet

Infomationen kan vara inaktuell. För senaste nyheterna se vår aktuella Nyhetslista.

22 juli 2011

22 juli 20.00 ( senast redigerad 23 juli 15.47)

En kraftig explosion inträffade i regeringskvarteren i centrala Oslo på fredagseftermiddagen. Politiet, norska Polisen, uppmanar folk att undvika centrala Oslo och inte använda mobiltelefon i onödan. Någon timma senare rapporterades om skottlossning på norska Socialdemokratiska ungdomsförbundets läger på ön Utöya.

Den norska polisen bekräftade under natten till lördagen att minst 80 personer dödades vid skjutningen på ön Utöya.

Vid den föregående bombexplosionen i Oslo dödades sju personer och ett flertal är svårt skadade.

Området kring regeringskvarteren är fortsatt avspärrade, men uppmaningen till allmänheten att hålla sig borta från Oslo centrum och att inte använda mobiltelefon har dragits tillbaka.

En norsk man med kända kopplingar till högerextremism har gripits av den norska polisen.

Det finns ännu inga uppgifter om skadade svenskar. Den norska polisens telefonnummer för oroliga anhöriga är +47 815 02 800. Numret gäller båda händelserna i Oslo och på Utöya.

Taggar för denna nyhet i sociala medier: #oslobomb #Utöya #Socialdemokratiskt ungdomsförbund #skjutning #politi

Sidan uppdaterad den 22 juli 2011.

Åsikten är till för synpunkter om till exempel den kommunala servicen, för beröm och för förslag på hur Ängelholms kommun kan bli bättre.

Felanmälan - Anmäl fel och faror på kommunala anläggningar, till exempel ett potthål i gatan eller en trasig gunga på en lekplats.

Visste du att Stadsbiblioteket i Ängelholm finns som 3D-modell i Google Earth?