Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Enkelt och bekvämt med e-faktura

Du kan få dina fakturor från Ängelholms kommun elektroniskt, som e-faktura till din internetbank. Uppgifterna på e-fakturan registreras automatiskt i internetbanken så det enda du behöver göra för att betala är att kontrollera och godkänna e-fakturan.

Med e-faktura blir betalningen enklare och säkrare. Du behöver inte registrera några uppgifter och riskerar då inte att välja fel mottagare eller mata in fel OCR-nummer. Du slipper fakturor i brevlådan och sparar miljön genom mindre pappershantering. Att betala med e-faktura är dessutom gratis.

Det är enkelt att ansluta sig till kommunens e-fakturatjänst. I din internetbank finns en lista över vilka företag och kommuner som kan erbjuda e-faktura. Välj Ängelholms kommun och du får upp ett anmälningsformulär som du fyller i på skärmen. När du bekräftat din anmälan, skickas formuläret direkt till kommunen.

Du kan välja att få e-faktura på all fakturering från Ängelholms kommun oavsett om det gäller omsorgstjänster eller va- och avloppstjänster.

Anmälan
Du fyller i anmälningsformuläret i din internetbank. Fält 1 ”Personnummer” ska inte fyllas i utan uppgiften hämtas från internetbanken. Tyvärr visas inte personnumret i formuläret i alla internetbanker. Fält 3 ”Kundnummer” måste fyllas i. Ditt kundnummer finns på va- och renhållningsfakturorna men skrivs inte ut på övriga fakturor. Ditt kundnummer är i regel samma som ditt personnummer med 10 siffror enligt följande, ÅÅMMDDXXXX. Framgår inte kundnumret av dina pappersfakturor kan du skriva i ditt personnummer istället. Fält 5 och 6 i anmälningsformuläret ska bara fyllas i om du ska betala räkningar åt någon annan än dig själv.

Kolla fakturan i datorn
När din anmälan är registrerad hos oss skickar vi fakturor från Ängelholms kommun som e-faktura till din internetbank. Där har du möjlighet att se fakturan direkt på skärmen. Fakturabilden ser ut och innehåller precis samma uppgifter som en pappersfaktura.

När du kontrollerat e-fakturan i internetbanken behöver du bara godkänna den. Alla uppgifter, såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade i internetbanken.

Skulle du av någon anledning missa att betala en e-faktura kommer en påminnelse i pappersform hem i brevlådan.

E-faktura i kombination med autogiro
Det går bra att kombinera autogiro med e-faktura. Autogiroanmälan sker i så fall separat på blankett till Ängelholms kommun. Fakturabeloppet dras då med automatik från ditt bankkonto på fakturans förfallodag och e-fakturan skickas som specifikation, för kännedom, till din internetbank.

Sidan uppdaterad den 21 mars 2018.

Allmän information

Aktuella arbeten

Visste du att Ängelholm redan på 1880-talet började bli känt som brunns- och badort?