Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Uppdrag som god man eller förvaltare


Någon behöver din hjälp

De som inte själva har förmåga att tillvarata sina rättigheter och intressen i samhället kan få hjälp av en god man. De behöver gode mannens hjälp med att t.ex. upprätta skrivelser och ansökningar, upprätta budget och betala räkningar. De behöver hjälp av en god man för att få tillvaron att fungera.

Genom att åta dig ett uppdrag som god man får du möjlighet att hjälpa och stötta människor, ge dem en chans att fungera bättre i samhället.

Vi har hela tiden behov av nya gode män. För att bli god man eller förvaltare i Ängelholms kommun krävs att man först deltar i en informationsträff om vad uppdraget innebär. Överförmyndarnämnden anordnar informationsträffar två till tre gånger per år.


Vem kan bli god man

Lagens krav på en god man är att han eller hon är "rättrådig, erfaren och i övrigt lämplig", är myndig och inte själv har förvaltare (11 kap 12§ FB).

För att passa som god man ska du även ha de kvalifikationer som behövs för att kunna sköta ett aktuellt uppdrag, ha en ordnad ekonomi och kunna ge uppdraget tillräckligt mycket av din tid. Uppdragen som god man skiljer sig mycket åt i och med huvudmännens olika behov.

De som efter informationsträffen anmäler intresse för att åta sig uppdrag som god man eller förvaltare kontrolleras i kronofogdemyndighetens register, socialförvaltningens register, samt i polisens belastningsregister.

Informationsfilm

För muntlig information om  godmanskap och uppdraget som god man rekommenderar vi en Informationsfilm som våra kollegor i Haninge kommun har producerat. Du hittar filmen längst ner på den här webbsidan

Informationsträffar

Överförmyndarnämnden anordnar informationsträffar två till tre gånger per år för de som anmält intresse för att åta sig uppdrag som god man eller förvaltare. Överförmyndaren tillhandahåller informationsmaterial, handbok samt anordnar årliga utbildningar för dig som är god man eller förvaltare. 

Vill du veta mer? Meddela överförmyndarnämnden ditt intresse att komma till informationsträff genom att fylla i nedanstående formulär.

Observera att ett uppdrag som god man är ett arvodesuppdrag. Arvodet är inte timbaserat och betalas ut en gång per år.

Du kan anmäla ditt intresse redan nu via formuläret nedan, därefter hör du av oss igen för mer information. 

Intresseanmälan till informationsträff

 
 
Jag vill bli god man för:

Sidan granskad den 18 april 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att sångerskan Jill Johnson är från Ängelholm?