Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Bekämpningsmedel

Bekämpningsmedel

Bekämpningsmedel indelas i växtskyddsmedel och biocidprodukter. Växtskyddsmedel används främst inom jordbruk och trädgårdsnäring för att skydda växter och växtprodukter mot svamp och insektsangrepp och för bekämpning av ogräs och oönskad vegetation.

Biocidprodukter används i en mängd övriga sammanhang för att motverka skadliga organismer, till exempel i form av träskyddsmedel, desinfektionsmedel, myggmedel, råttbekämpningsmedel och båtbottenfärger m.m.

All hantering av kemiska växtskyddsmedel och biocidprodukter innebär risker för negativa effekter på hälsa och miljö. Regler för hanteringen finns i förordning (SFS 2014:425) om bekämpningsmedel, Naturvårdsverkets föreskrifter NFS 2015:2 för växtskyddsmedel och NFS 2015:3 för biocidprodukter.

Sidan uppdaterad den 15 september 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Åsikten är till för synpunkter om till exempel den kommunala servicen, för beröm och för förslag på hur Ängelholms kommun kan bli bättre.

 

Felanmälan - Anmäl fel och faror på kommunala anläggningar, till exempel ett potthål i gatan eller en trasig gunga på en lekplats.

Visste du att en del av Kronoskogen numera är naturreservat?