Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Livsmedel

Alla livsmedel som släpps ut på marknaden omfattas av livsmedelslagstiftningen och det är livsmedelsföretagaren som ansvarar för att lagens krav uppfylls.

Verksamheten för miljö och bygg kontrollerar regelbundet livsmedelsverksamheter i Ängelholm. Syftet med kontrollerna är att se till att all mat som säljs är säker att äta och att ingen blir lurad utan får den vara som man betalat för.

Om du har några frågor eller synpunkter om livsmedelshantering, hygien, bestämmelser eller annat som rör livsmedel, så är det  kommunens livsmedelsinspektörer du ska prata med.

Tillsynsnytt

Smiley

Nu blir det lätt att hitta matställen med bra rutiner och god hygien. Ängelholms kommun inför Smiley fr.o.m. 2014 för utmärkt livsmedelshantering.

Vad är Smiley?
En Smileydekal är tecknet på att restaurangen, caféet eller gatuköket bedömts ha bra rutiner för livsmedelssäkerhet, har god hygien och bra redlighet.

Vi kallar det för "Utmärkt vid livsmedelskontroll" och uppmärksammar på så vis de verksamheter som över tid haft väldigt bra resultat. Dekalen är i form av ett stiliserat ansikte med två ögon och en glad mun på grön bakgrund.

Varför en Smiley?
Smileyn gör det enklare för dig som konsument eller gäst att välja till exempel en restaurang eller ett café där livsmedelshantering och hygien är utmärkt. Smileydekalerna delas ut i samband med kommunens ordinarie kontrollbesök. Detta är ett sätt att premiera de företagare som har bra kontrollresultat över tid.

Frivillig medverkan
Systemet är frivilligt, vilket innebär att ägaren till ett matställe har möjlighet att tacka nej till att medverka. De som ha smileysymbolen sätter upp dekalen på en väl synlig plats.

Hitta en Smiley
Systemet med Smileys kommer, till att börja med, att tillämpas på flera typer av livsmedelsföretagrestauranger, caféer, pizzerior och gatukök. Du kommer att hitta de matställen som har fått en Smiley på vår hemsida.

Projekt provtagning

Projektet är avslutat med följande resultat. Totalt inspekterades 24 verksamheter, 45 livsmedelsprov analyserades och 35 prov var tillfredställande, medan 10 prov var godtagbara med anmärkning. Läs hela rapporten under relaterad information här till höger.

Lunchprojekt

Lunchprojektet är nu avslutat och resultatet bedöms som godkänt. Totalt kontrollerades 43 verksamheter. 24 verksamheter var utan avvikelse, 11 verksamheter hade en avvikelse och 8 verksamheter hade två avvikelser. I samtliga fall rörde det sig om mindre avvikelser, som inte innebar några hälsorisker.

Hela resultatet finns att läsa i en projektrapport under relaterad information här till höger.

Sidan uppdaterad den 6 september 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Digitalt kundforum

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att vi hade 236 evenemang under jubileumsåret 2016?