Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Energi och uppvärmning

En stor del av miljöproblemen är direkt kopplade till energiomvandlingar. Produktion av värme och varmvatten för bostaden utgör en stor del av hushållets energiförbrukning. För dig som har egen värmepanna eller kamin eller tänker installera sådan finns det därför viktiga saker att beakta.

Det finns flera system för att försörja fastigheten med värme. Om man inte har direktverkande el eller fjärrvärme innebär detta oftast olika moment med direkta risker för miljön och hälsan.

Varje år läcker det ut stora mängder olja från fastigheter som värms med olja. Oftast beror det på brister i den utrustning som finns i anslutning till fastigheten.

De som värmer sina fastigheter med ved kan sprida miljö och hälsoskadliga ämnen från eldningen om den inte sker på rätt sätt. Eldning på fel sätt innebär dessutom stor brandrisk.

Värmepumpar innebär alltid hantering av kemikalier som kan vara skadliga för miljön på olika sätt. Det är också vanligt med klagomål på grund av buller från felplacerade eller felkonstruerade värmepumpar som sitter på fastighetens fasad.

Minska risken för problem genom att ta del av informationen på underliggande sidor.

Sidan uppdaterad den 24 april 2013.

Allmän information