Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Ventilation och temperatur

En bra inomhusmiljö i våra bostäder är viktig för att vi ska vara friska och må bra. Vi tillbringar upp till 90 procent av vår tid inomhus, därför är det viktigt att luftkvaliteten och inomhustemperaturen är bra i våra bostäder.

Ventilationssystemet ska avlägsna fukt och föroreningar och tillföra frisk luft. Din hälsa kan påverkas negativt om ventilationen inte fungerar eller om det är dålig luftomsättning. Dålig luftomsättning kan bero på att ventilationskanaler och ventiler inte har rensats och att filter inte bytts ut. Tecken på att ventilationen är otillräcklig kan vara att det bildas kondens på insidan av fönstren, mögel på vägg eller innertak i badrummet. Det är fastighetsägaren som ansvarar för att ventilationssystemet fungerar som det ska och att ventilationen kontrolleras regelbundet. 

Temperatur inomhus

Om temperaturen under en längre tid är under 18°C eller över 24°C bör orsakerna till temperaturen undersökas. Drag kan upplevas som kyla vid kallras från fönster, otätade dörrar, tilluftsventiler och om det finns få uteluftsventiler. Känsliga grupper som äldre, handikappade och rörelsehindrade har rätt till högre temperaturer. För en behaglig inomhusmiljö rekommenderas temperaturer mellan 20-23°C. 

Kontakta din fastighetsägare

Kontakta i första hand din fastighetsägare om du har problem med ventilationen eller temperaturen i din lägenhet. Om problemet inte går att lösa kan du vända dig till oss på miljöenheten.

Sidan uppdaterad den 8 december 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholm har tre vänorter? Dobele, Höje-Taastrup, och Kamen.