Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Buller

Buller är ljud som uppfattas som störande. Buller kan komma från många olika källor t ex väg-, spår- och flygtrafik, industrier, konserter och diskotek. I hemmet kan man störas av buller från bl a grannar, tvättstugor och ventilationssystem.

Buller påverkar vår hälsa. Vad som uppfattas som störande kan skilja från person till person. Buller påverkar människor olika beroende på vilken typ av buller det är, vilken styrka det har, vilka frekvenser det innehåller och hur det varierar över tiden. Det spelar också roll i vilken situation vi utsätts för buller. 

Om vi blir störda av buller kan det påverka vår prestation, inlärning och sömn negativt. Mycket höga ljudnivåer kan orsaka hörselnedsättning och tinnitus.

Störs du av buller?

Om du är störd av buller ska du i första hand vända dig till den som ger upphov till störningen. Du kan använda dig av blanketten anmälan om problem i boendemiljön eller blanketten anmälan om störning från verksamhet för att kontakta ansvariga. Om ni inte har kommit tillrätta med problemen så skickar ni blanketterna till miljöenheten. Då startar vi en utredning och kommer kontakta den ansvariga för störningen.Om det visar sig att klagomålet var befogat kommer vi att ställa krav på att rimliga åtgärder vidtas. Vi följer de riktvärden som anges av Folkhälsomyndigheten och Naturvårdsverket när vi utreder störningen.

Sidan uppdaterad den 7 december 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att fönster har U-värde? Din energi- och klimatrådgivare kan ge dig gratis rådgivning om energiskloka fönster.