Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Bostad och hälsa

Information om bostad och hälsa som berör dig som privatperson och som fastighetsägare, t.ex. om vad som gäller när du är störd av buller i din bostad, om det är fukt och mögel i ditt hus och vart du vänder dig om du vill mäta radonhalten.

Problem i boendemiljön

Klagomål på bostaden kan röra allt från bullriga grannar till skadedjur och mögel i badrummet eller feltempererade bostäder.
Här kan du kan läsa mer om vart du vänder dig när du har problem i boendemiljön.

Buller

Buller är ett utbrett miljö- och folkhälsoproblem. Om du är störd av buller ska du i första hand vända dig till den som är ansvarig för den bullrande verksamheten. Om inget händer trots att du varit i kontakt med den som är ansvarig kan du kontakta oss.
Läs mer om buller.

Radon

Radon finns naturligt i luften, marken och vattnet. När radonhalten är för hög på en arbetsplats eller i ett hus kan det vara skadligt för hälsan. Varje år drabbas cirka 500 personer av lungcancer på grund av radon i bostaden. Det enda sättet att upptäcka radon är att mäta. Läs mer om radon och hur du mäter.

Legionella

Legionella är en bakterie som kan orsaka två typer av sjukdomar, legionärssjuka och pontiacfeber. Bakterien förekommer naturligt i jord, sjöar och vattendrag. Ibland kan bakterien också finnas i dricksvatten och kylvatten. För att förebygga legionella är det bland annat viktigt att varm- och kallvatten håller rätt temperatur.
Läs mer om hur du kan förebygga legionella.

Skadedjur och ohyra

Skadedjur och ohyra kan skapa stora problem. Här kan du läsa mer om vad du ska göra om du upptäcker skadedjur och ohyra i din bostad.

Ventilation och temperatur

Inomhusmiljön i våra bostäder har stor betydelse för att vi ska vara friska och må bra. Om du upplever besvär med luftkvaliteten eller inomhustemperaturen i din hyresrätt hittar du information om vad du kan göra här. Läs mer om ventilation och temperatur här.

Fukt och mögel

Fukt i bostaden kan leda till att det bildas mögel. Mögel kan göra att det luktar illa i ditt hem och kan också vara skadligt för din hälsa. Om du ser fläckar som du tror kan vara fukt eller mögel ska du i första hand kontakta din hyresvärd. Läs mer om fukt och mögel här.

Vedeldning

Tänk på dina grannar när du eldar. Du som eldar ansvarar för att din omgivning inte drabbas av besvär på grund av vedeldningen. Eldning med ved kan lukta illa, sprida sot och leda till hälsoproblem. Läs mer om hur du eldar rätt här.

Sidan uppdaterad den 8 december 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att du som företagare kan få kostnadsfritt besök av en energi- och klimatrådgivare?